Powder brows och kombobryn

Powder brows är en bryntatuering där man skuggar ögonbrynen med hjälp av en tatueringsmaskin för kosmetisk tatuering. Med maskinen kan jag skapa en skuggningseffekt i ögonbrynen och förstärka formen ytterligare. Den håller oftast längre än Phibrows / 3D bryn och ger ett mer "sminkat" resultat. Denna metod passar bäst på dem med fet och oljig hud.

Det går bra att kombinera denna metod, Powder brows, tillsammans med PhiBrows. Man tillämpar då shading mellan de strån som gjorts. Du får då en naturlig fyllighet på brynen samtidigt.

Hur går det till?

Pigmentet appliceras med hjälp av en speciell tatueringspenna. Pigmentet bestäms enligt den naturliga hår- och ögonbrynsfärgen.

Jag använder pigment från PhiAcademy som är veganska och är helt fria från tungmetaller, cancer- och allergi framkallande ämnen.

Symmetri räknar jag ut med hjälp av en kompass och det gyllene snittet, Phi, 1,61. När du som kund blundar avslappnas ansiktsmusklerna och kan inte påverka ögonbrynens symmetri tar jag ett kort med appen. Bilder på formen och symmetrin lagras i appen tillsammans med all viktig information i form av behandlingshistoriken.

Innan behandlingen börjar går jag alltid igenom med dig som kund val av färg, form och tjocklek. Jag börjar inte förrän vi är överens.

Behandling utförs endast med steriliserade engångsverktyg och pigment tillverkade enligt senaste standard. Jag är godkänd av Luleå kommuns miljö- och byggnadsnämd för verksamhet med kosmetisk pigmentering med microblad och maskin.

Viktigt att tänka på

Inför en semi-permanent tatuering finns det några viktiga saker att tänka på innan och efter. Detta för att resultatet ska bli så bra för dig som möjligt. För att behandlingen ska bli så framgångsrik som möjligt är det några viktiga aspekter att tänka på.

Huden kring ögonbrynen får inte vara skadat. Finns det eksem på ögonbrynen, seborroiskt eksem, acne, finnar eller någon skada bör behandlingen framskjutas tills dess att huden är okej.

Före och under behandling

 • EN MÅNAD före behandling ska behandlingar som peeling, fruktsyror, kemisk peeling, laserbehandlingar, botox och exponering för starkt solljus undvikas.
 • 24 timmar innan ska du undvika alkohol, koffein, ipren eller treo (alvedon är okej).
 • Du ska inte vara gravid eller amma.
 • Du ska inte äta blodförtunnande mediciner (ex. waran) eller använda receptbelagda krämer i området.
 • Ha en blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.

Smärta under behandlingen är relativ. Är du rädd brukar smärtan kännas mer, medan andra kan jämföra känslan man har när man plockar sina ögonbryn. Har du mens brukar man känna starkare smärta och därför rekommenderas det att behandlingen utförs efter avslutat menstruation.

Milda bedövningsmedel i form av kräm eller vätska kan användas för att smärtan under behandlingen ska minska eller helt försvinna. Är du rädd för att känna smärta rekommenderar jag att du som kund inhandlar bedövningskräm, t.ex. Emblas, och sätter på brynen 1-2 timmar innan behandling. Det är däremot viktigt att du är medveten om att det KAN påverka slutresultatet.

Har du redan en semi-permanent tatuering på dina bryn MÅSTE du meddela detta innan du bokar tid, så att jag kan bedöma om jag jag utföra en behandling på dig eller inte. Boka då en kostnadsfri konsultation eller skicka in tydliga bilder på hur dina bryn ser ut idag.

Återbesök

Återbesök görs 30-60 dagar efter behandling för att fylla i bortfall av pigment från läkningsprocessen och ingår i priset OM det bokas inom 30-60 dagar efter första behandling.

Efter behandling

Efter avslutad behandling kommer du få med dig fullständigt informationsblad om hur du på bästa sätt tar hand om dina bryn.

Du kommer även få hem ett litet kit med det väsentliga som är nödvändigt den första veckan för dina nya bryn.

Under de första 7 dagarna ska du undvika:

 • Alla krämer (förutom skyddande)
 • Smink i ögonbrynsområdet
 • Övningar som orsakar mycket svettningar
 • Bastu
 • Ansiktmassage
 • Ånginandning

Under 30 dagar ska du undvika:

 • Att solbada
 • Solarium
 • Ljusterapi (laser)
 • Kemisk peeling
 • Fruktsyror
 • Mikrodermabrasion
 • Krämer som innehåller regeneringsfaktorer

Användning av antibiotika och hormonbehandling kan leda till att pigmenten bleknar snabbare. Skydda alltid ögonbrynen från solen med hög SPF, även när dina bryn är läkta.

Övrig information

Har du ögonförlängning bör du inte boka in ett återbesök för det förrän minst 2 veckor efter din PhiBrow behandling för att undvika kontakt av ögonbryn.

De första 5-7 dagarna kommer färgen vara väldigt mörk.  Först efter en vecka kommer intensiteten av färgen minskas med 40-50%. Tycker du att färgen är för mörk ska du inte pilla bort den! Var tålmodig och vänta för färgen kommer bli ljusare efter läkning.

Har du fet hud kommer pigmententen vara kortare tid. Svettning och solexponering påverkar också varaktigheten.

Det är rekommenderat att göra en påfyllning efter 10-12 månader. I vissa fall kan det hålla sig upp till 2 år. Är huden väldigt fet kan tiden förkortas upp till 6 månader.

Efter 28 dagar är läkningen helt komplett och det är då god tid att boka tid för ett återbesök.

Hela 70% av det totala resultatet av behandlingen beror på hur noga du är att följa efterbehandlingen hemma. Det är viktigt att du respekterar och tar emot de råd du får. Gör du inte det kan du förlora upp till 80% av de färgade stråna. Därför kan jag aldrig garantera hur resultatet kommer bli då jag inte kan påverka ditt ansvar över efterbehandling.