Trådning

Trådning är en tusenårig gammal teknik som har sitt ursprung ifrån Persien. Metoden tar effektivt bort oönskad hårväxt i ansiktet och på kroppen och används på både män och kvinnor.

Med hjälp av en bomullstråd glider man över huden och drar upp hårstråna direkt från roten. Det ger en renare och jämnare yta jämfört med syntetiskt vax.

I Iran betraktas trådning som en mini ansiktsbehandling eftersom det ger en silkeslen hudyta. Tråden ger en naturligt cirkulationsökande och peelande effekt.

I överlag styrs kroppsbehåring av manliga könshormoner som finns i blodet. Genom trådning blir blodtillförseln inte lika påverkad som vid vaxning. Alltså kan andra hårborttagningsmetoder som ökar blodtillförseln öka hårtillväxten och göra hårstråna grövre och mörkare.

Med hjälp av regelbunden trådning stimuleras inte hårroten och hårtillväxten dämpas och håren blir glesare. Håren behöver inte heller vara långa för att det ska vara möjligt att ta bort dem som med vaxning.

Du bör komma på återbesök efter 3-4 veckor gällande ögonbryn, annars 4-6 veckor när det gäller ansiktet. Du bör även vara väldigt försiktigt med att sola, bada, basta, peela och träna inom närmsta 24 timmarna då hårsäckarna fortfarande är öppna och är därför infektionskänsliga. Det är även viktigt att inte röra eller använda smutsiga makeup penslar på området som nyligen trådats.